Premi Internacional d'Humor Gat Perich 1998

ginpremi1998Gin. A títol pòstum.

Jordi Ginés i Soteras, Gin. Barcelona, 1930 - Sitges, 1996.

Va començar publicant el 1955 a Don José, suplement humorístic del diari España de Tànger, dirigit per Mingote. Fou ajudant i entintador del dibuixant Conti, i va treballar per les editorials Cliper (que editava les revistes Florita i Nicolás) i l'editorial Brugera, per a la que va crear diversos personatges i formà part del grup de dibuixants que formarien la famosa Escola Bruguera. També va participar en l’el·laboració de la pel·licula de dibuixos animats "El Mago de los sueños" (1966).

Els seus dibuixos es van publicar en una gran quantitat de revistes estrangeres (Lui, Playboy, Stern...). Durant la transició, els seus dibuixos van aparèixer en multitud de publicacions de tota mena (Butifarra!, Destino, El Cuervo, Gaceta Ilustrada, Gaceta Júnior, Interviú, La Risa, L'Infantil, Nacional Show, Mata Ratos, Penthouse, TioVivo...) ja que la seva versatilitat com a dibuixant li permetia fer des de punyents caricatures polítiques, a historietes i acudits per mainada d'allò més blancs i innocents.

Fou a l'equip fundacional de les revistes d'humor Barrabás i El Papus, i més endavant, director i coeditor de Titánic i de El Jueves, on marcà amb la seva personalitat la línia editorial de la revista, combinant l'esperit transgressor de les publicacions satíriques franceses, com Hara Kiri o Charlie Hebdo, amb la bogeria de la publicació americana Mad.

Amb un domini absolut del traç, el volum i el color, és considerat un dels grans caricaturistes de finals del segle XX, i ha fet de mestre de tota una generació de dibuixants d'humor. Va publicar dos llibres de dibuixos d'humor Gin Tónic el 1979 i Gin 25, el 1985, un llibret amb tires mudes i en blanc i negre Denise el 1992, un llibre-catàleg Gin Dibujos el 1996, i un joc de postals humorístiques La Gioconda el 1985.