Premi Internacional d'Humor Gat Perich 2009

buenafuentepremi2009Andreu Buenafuente

Andreu Buenafuente (Reus, Tarragona, 1965) és humorista, presentador i productor de televisió.
Va debutar a la ràdio el 1982, i treballa a Radio Popular de Reus (COPE) i a la cadena SER durant 20 anys.
El 1992 va debutar a la televisió en el programa d’Alfons Arús "Al ataque" a Antena 3 TV, i més tard com a secundari al programa "Persones Humanes" de Miquel Calzada, "Mikimoto" a TV3 on va destacar fins al punt d’obtenir un programa en solitari a TV3 que es va dir "Sense títol".
Aviat es va convertir en una estrella a la televisió catalana, i l’any següent va repetir amb "Sense títol 2"; el 1998 el programa de Buenafuente es va dir "Sense títol i sense número"; i el 1999 va assolir un gran èxit amb "La Cosa Nostra". El 2001 va tenir un programa de curta durada que es deia "Em sembla recordar que t’estimo però no t’ho podria assegurar" i el 2002 va aconseguir les màximes cotes d’audiència amb "Una altra cosa".
El 2004 va ser fitxat per Antena 3 TV. Des la primavera del 2005 va fer en aquesta cadena un programa nocturn que es deia "Buenafuente", que va competir amb èxit amb les "Crónicas Marcianas" de Xavier Sardà al que sovint va superar en audiència.
L’any 2007, va incorporar-se a La Sexta, on continua fent el mateix programa que feia Antena 3. La seva productora és una de les propietàries del canal. De la seva productora, (El Terrat), han sortit algunes sèries i programes d’èxit a TV3: "Malalts de tele" (1997), "Plats bruts" (1998), "A pèl" (2002), i "Set de nit". També ha produït sèries emeses a Tele 5.
Buenafuente ha escrit alguns llibres que han estat èxits mediàtics la diada de Sant Jordi: El terrat, Sense llibre, Digue’m agosarat, Hem de parlar, Allò que dèiem, Cosas nuestras, Lo dudo mucho, Què t’anava a dir?, No sé si m’explico i Com va la vida. La majoria d’ells són reculls dels seus relats com a monologuista, una de les facetes que més famós l’ha fet.
Ha obtingut tres vegades el premi Ondas i l’any 2009 li van concedir el Premi Internacional d’Humor Gat Perich.
Des de Gener de 2015 é el presentador del nou programa Leit Motiv al canal # 0 de Movistar +.