Premi Internacional d'Humor Gat Perich 2015

willemWillem

Bernhard Willem Holtrop, nascut el 2 de abril de 1941 a Ermelo ( Holanda ) és un dibuixant satíric holandès.Viu a França des de 1968. 
Va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Arnhem i a la de Bois-le-Duc entre 1962 i 1967. El 1966 va fundar la revista satírica God, Nederland & Oranje, objecte de gran polèmica i persecució per la seva virulència satírica. Va aterrar a França en 1968  i començà a dibuixar a la revista L’Enragé el maig del 1968, així com els primers números de l’Hebdo-Hara Kiri que esdevindria Charlie Hebdo. Ell fou redactor en cap i editor de Charlie Mensuel. 
El seu estil es caracteritza per l'ús d'una imatgeria iconoclasta, amb una forta càrrega sexual, escatològica, de vegades violenta, combinada amb una mordaç sàtira política i social.
Va participar en Charlie Mensuel i, finalment, ser el editor, s'aplica a convertir aquesta opinió en un trampolí per als joves dissenyadors.
Dibuixa pel diari Liberation des de 1981, i també col·labora a la revista Siné Mensuel. Ha publicat una llarga llista de llibres de dibuixos, historietes i àlbums i el 2013 esdevé el primer Holandès que rep el gran premi de la ville d’Angouleme. A banda del Premi Internacional d’Humor Gat Perich, també ha estat distingit amb el Premi Stripschap i el Gran Prix de l’Humor Vache de Sant Just le Martel.